«Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου

 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Ένας συζυγικός… μονόλογος, 

όπως μόνο μια γυναίκα ξέρει να τα λέει!

 

Ακαταμάχητες σκηνές γυναικείας ζηλοτυπίας, πικρά παράπονα αλλά και καυστικά σχόλια, διαδέχονται με καταιγιστικό τρόπο το ένα το άλλο, στον θεατρικό μονόλογο «Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, με την ηθοποιό Τζένη Κολλάρου – Καλλέργη. 

 

Όλα όσα αγνοείτε και θέλετε να μάθετε για τον σπουδαίο φιλόσοφο, μέσα από την ανατρεπτική ματιά της ίδιας της συζύγου του. 

 

Η περίφημη Ξανθίππη με σαρκαστικό χιούμορ και βιτριολικά σχόλια μιλάει για πρώτη φορά έξω από τα δόντια για τα καθημερινά και άγνωστα του μεγάλου φιλοσόφου που υμνήθηκε και λατρεύτηκε όσο λίγοι. Διηγείται τη ζωή της μαζί του και σχολιάζει όχι μόνο την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά και τις καθημερινές συνήθειες και ιδιοτροπίες του. Δεν παραλείπει να σχολιάσει ακόμα και τις μπερμπαντιές του.

 

 

Για πρώτη φορά στη σκηνή, η ζωή και το τέλος του Σωκράτη, μέσα από τα μάτια της Ξανθίππης, η οποία φαίνεται να παίρνει εκδίκηση για όλες τις γυναίκες που έζησαν στη σκιά μεγάλων και σπουδαίων ανδρών. 

 

Ωστόσο, αυτός ο γαργαλιστικός μονόλογος αποκαλύπτει και την μεγάλη αγάπη της Ξανθίππης προς τον Σωκράτη. Η αγωνιώδης δίκη, η συγκλονιστική απολογία, η τραγική κατάληξη έως το κώνειο, μα πάνω απ' όλα, η τελευταία συνάντηση των δυο συντρόφων στο κελί του μελλοθανάτου, παρουσιάζονται με τρυφερότητα για τις ανθρώπινες στιγμές του διασημότερου αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.

 

 

 Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Λυκούργου Καλλέργη. Περιλαμβάνει κινηματογραφικά πλάνα με τον ίδιο, στο ρόλο του Σωκράτη. 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ 

 

Σκηνοθεσία: Μαίρη Ιγγλέση

Θεατρολογική υποστήριξη : Καλλιόπη Γ. Ξυπνητού

Σκηνικά – κοστούμια: Πέννυ Αμπλά

 

 

Το έργο τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ»

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρτυ στο θέατρο! Γίνεται; Γίνεται!

Ονειρεύεστε το καλύτερο παιδικό πάρτυ; Ελάτε μαζί μας για ένα διαφορετικό παιδικό πάρτυ, με τη σιγουριά της βραβευμένης Πρότυπης Παιδικής Διαδραστικής Σκηνής του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» (Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας – Βρυξέλλες 2015)

 


Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-8645400 για να διοργανώσουμε μαζί, την πιο όμορφη γιορτή!
Όλα τα πάρτυ μας, πραγματοποιούνται μαζί με τις παιδικές μας παραστάσεις (επιλογή από 6 θεατρικά, διαδραστικά έργα, όπου όλα τα παιδιά πρωταγωνιστούν μαζί με τους ηθοποιούς!), με πολλά κεράσματα και γλυκές εκπλήξεις!

 

Περισσότερα