«Η Δημαρχίνα» του Γεωργίου Σουρή

με την Μαίρη Ιγγλέση

 

Γιατί η ζωή μας έχει ανάγκη από γέλιο!

 

 

Συντελεστές:

 

Σύνθεση κειμένων: Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη,
σκηνοθεσία: Αγγελική Κασόλα,

ζωντανή μουσική: Χρήστος Μπάκης,
σκηνικά – κοστούμια: Πέννυ Αμπλά,

χορογραφία: Μυρτώ Παπαδοπούλου,

φωτισμοί-ήχος: Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Κουκουρουβλής, Λευτέρης Πρωτονοτάριος.

 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

 

Δημαρχίνα η Μαίρη Ιγγλέση, κοντά της ο Γιάννης Τσιώμου στο ρόλο του Δημάρχου, η Τζένη Οικονόμου στην ξελογιάστρα Αφροδίτη, ο Κοσμάς Χειράκης βουλευτής χωρίς … προσόντα, ο Χρήστος Μπάκης στο πιάνο , στο τραγούδι και όχι μόνο, ο Κυριάκος Σεραφειμίδης αγανακτισμένος πολίτης και η Ειρήνη Οικονόμου απαιτητική δημότης.

 

Η Μαίρη Ιγγλέση δουλεύει χρόνια για την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι Δημοτική Σύμβουλος του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Είχε στην αρμοδιότητά της για 10 χρόνια την προεδρία του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου ενώ ήταν για 3 χρόνια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Τώρα όμως αναβαθμίζεται σε «Δημαρχίνα». Φέτος ο…Γιώργος της δίνει το χρίσμα και εδώ συμφωνούν όλα τα κόμματα!!!
Άλλωστε, πώς μπορεί να συμβεί το αντίθετο αφού πρόκειται για την «Δημαρχίνα» του Γεωργίου Σουρή, μια καυστική επιθεώρηση με πολιτικές αιχμές του περασμένου αιώνα που καθρεφτίζουν τη σημερινή κοινωνία έτσι όπως τη βιώνει η Ελλάδα και η Ευρώπη. Ο Καλλικράτης των δημοτικών εκλογών είναι «Η Περιφέρεια» του Γεωργίου Σουρή επί κυβέρνησης Χαριλάου Τρικούπη. Ένα έργο πικάντικο, γαργαλιστικό, με ζωντανή μουσική, χορό και χρώμα. Τα κείμενα του Σουρή, του σύγχρονου Αριστοφάνη κατά τον Γρηγόριο Ξενόπουλο, είναι η θέση και η φωνή του κόσμου σήμερα.

 

Έναρξη – Πρεμιέρα: 

Τετάρτη 10/11/2010 στις  21,00.

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 18,00 (λαϊκή απογευματινή: 13 ευρώ) – 21,00 (18ευρώ)
Παρασκευή και Σάββατο 21:00 (18 ευρώ)
Φοιτητικό: 10 ευρώ
Άνεργοι:  8 ευρώ ( με επίδειξη κάρτας ανεργίας)

Ειδικές τιμές για οργανωμένες παραστάσεις Συλλόγων, Λεσχών Φιλίας, Κ.Α.Π.Η


Η  χρονική διάρκεια του έργου είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρτυ στο θέατρο! Γίνεται; Γίνεται!

Ονειρεύεστε το καλύτερο παιδικό πάρτυ; Ελάτε μαζί μας για ένα διαφορετικό παιδικό πάρτυ, με τη σιγουριά της βραβευμένης Πρότυπης Παιδικής Διαδραστικής Σκηνής του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» (Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας – Βρυξέλλες 2015)

 


Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-8645400 για να διοργανώσουμε μαζί, την πιο όμορφη γιορτή!
Όλα τα πάρτυ μας, πραγματοποιούνται μαζί με τις παιδικές μας παραστάσεις (επιλογή από 6 θεατρικά, διαδραστικά έργα, όπου όλα τα παιδιά πρωταγωνιστούν μαζί με τους ηθοποιούς!), με πολλά κεράσματα και γλυκές εκπλήξεις!

 

Περισσότερα