«Δανεικά κι αγύριστα»

Το θέατρό μας θέλει να είναι πάντα μέσα στον παλμό της εποχής, ειδικά δε φέτος το θεωρεί αναγκαίο. Και επειδή δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν, το διασκεδάζει. Έτσι λοιπόν, ανεβάζει τη σύγχρονη επιθεώρηση «Δανεικά κι αγύριστα» σε θεατρική σύνθεση και σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση. 

 

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο μας έχει ο ιστορικός Πλούταρχος που στο έργο του «Περί του μη δειν δανείζεσθαι» από τα «Ηθικά», προτείνει με το δικό του τρόπο την διάλυση των δανειστών. Μαζί του σε ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο- όχι αναψυχής αλλά χρεών- συμπλέουν οι ποιητές-συγγραφείς: Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σεφέρης, Τίτος Πατρίκιος,  Μανόλης Αναγνωστάκης, Κωνσταντίνος Καβάφης, Γεώργιος Σουρής, Βασίλης Καραποστόλης, Στάθης Κουτσούνης, ο σκιτσογράφος Κώστας Μητρόπουλος, ενώ γαργαλιστικές συνταγές μαγειρικής προτείνει ο σεφ Απίκιος -κατά κόσμον Γιάννης Ευσταθιάδης.

 

Και τι δεν έχει αυτή η παράσταση! Η Μαίρη έχει ξεσαλώσει! Πάντα με σεβασμό στα έργα των συγγραφέων μας αλλά με χιουμοριστική διάθεση, χορούς, τραγούδια, video, ενώ προτείνει -ως παθούσα και δανειο…χρεούσα- , λύσεις, θεατρικές βεβαίως- βεβαίως, για να γλιτώσουμε από τα χρέη μας ή να …στραγγαλίσουμε τους δανειστές μας. 

 

 

Συντελεστές

Θεατρική σύνθεση- σκηνοθεσία: Μαίρη Ιγγλέση

Video: Μανώλης Κατσίπης

Σκίτσα: Κώστας Μητρόπουλος

Χορογραφίες: Κωνσταντίνος Ρίζος

Ενορχήστρωση: Χρήστος Μπάκης

Φωτογραφίες: Αντώνης Προβιάς

Παίζουν: Μαίρη Ιγγλέση, Τζένη Οικονόμου, Γιάννης Τσιώμου, Αλεξάνδρα Χειμώνα, Χρήστος Δερβεντζής.

Στο πιάνο ο τρελός πιανίστας μας, Χρήστος Μπάκης!

 

Επίσημη πρεμιέρα: Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, στις 21:00.

 

 

Ημέρες - Ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 19:00
Παρασκευή & Σάββατο 21:00
Κυριακή 19:00
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με διάλειμμα. 

 

Τιμές εισιτηρίων (προσαρμοσμένες στα δεδομένα της εποχής, βεβαίως βεβαίως):
Βραδινή: 12€, Απογευματινή: 10€.
Μαθητικό εισιτήριο: 6€, Φοιτητικό: 10€, Άνεργοι: Δωρεάν (απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας ανεργίας).

 

Εκπροσωπείτε Σχολείο και θέλετε να δείτε την παράστασή μας; Δείτε στις εκπαιδευτικές μας παραστάσεις. Εκπροσωπείτε Σύλλογο, Λέσχη, ΚΑΠΗ; Τηλεφωνήστε μας στο 2108645400 και θα οργανώσουμε μια παράσταση για εσάς ρυθμίζοντας την μέρα και ώρα που εξυπηρετεί αλλά και την τιμή του εισιτηρίου! Το μόνο που, δυστυχώς, δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε είναι το δάνειό σας! Και μη ξεχνάτε: Όπως πάντα, θα σας υποδεχτούμε με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι ή καφέ και κουβεντούλα πριν από την παράσταση ενώ στο τέλος της θα σας περιμένει ένα ποτήρι κρασί ή τσίπουρο με κερασματάκια.

 

Γιατί η κρίση θέλει ποιότητα, καλοπέραση, μουσική και  γέλιο σε… χαμηλές τιμές!!!!

 

«Δανεικά κι αγύριστα» λοιπόν! Σας περιμένουμε στο θέατρό μας για να διασκεδάσουμε και να καλοπεράσουμε!!!

Χορηγοί επικοινωνίας: 


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρτυ στο θέατρο! Γίνεται; Γίνεται!

Ονειρεύεστε το καλύτερο παιδικό πάρτυ; Ελάτε μαζί μας για ένα διαφορετικό παιδικό πάρτυ, με τη σιγουριά της βραβευμένης Πρότυπης Παιδικής Διαδραστικής Σκηνής του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» (Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας – Βρυξέλλες 2015)

 


Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-8645400 για να διοργανώσουμε μαζί, την πιο όμορφη γιορτή!
Όλα τα πάρτυ μας, πραγματοποιούνται μαζί με τις παιδικές μας παραστάσεις (επιλογή από 6 θεατρικά, διαδραστικά έργα, όπου όλα τα παιδιά πρωταγωνιστούν μαζί με τους ηθοποιούς!), με πολλά κεράσματα και γλυκές εκπλήξεις!

 

Περισσότερα